Irak - A Blackwater ügy

 2007.09.22. 13:55

A nemrég kirobbant iraki Blackwater ügy számomra nagyon sántít. Történetesen az amerikai diplomaták védelmével megbízott cég emberei, egy általuk kísért konvojt ért támadás következtében állítólag fejvesztve tüzeltek össze-vissza így megölve több ártatlan civilt is. Ennek következtében az iraki kormány visszavonta a cég Irakra vonatkozó engedélyét és így a Blackwater kivonul Irakból. De a tényszerűség kedvéért vizsgáljuk meg, hogy mi is ez a cég, kik az alkalmazottai.

A céget 1997-ben alapította több egykori U.S. Navy SEAL tag. A tevékenységi körük igen széles. Kezdve a polgárok fegyveres kiképzésétől, a kiképző segédanyagok valamint felfegyverzet járművek fejlesztésén át, egészen a komplex őrző-védő feladatok végrehajtására illetve biztonsági tanácsadásig terjed. Ezek azok a feladatok, melyek nyilvánosak. Bizonyára a mindenkori amerikai kormánynak is jól jöhet egy olyan szervezet, ami képes a világ bármely pontján kényes akciók lebonyolítására és nem köthető közvetlenül a kormányhoz.  A cég alkalmazottai is nagy valószínűség szerint szintén a hadsereg különböző speciális alakulataiból verbuválódnak. Tehát leszögezhetjük, hogy ezek az emberek már láttak testközelből ütközetet, hála Amerika világrendőri tevékenységének és az állandó, nyilvánosságot nem kapó titkos akcióknak! Igen ez egy nagyon jól felfegyverzet, felkészítet, rutinos, zsoldos hadsereg! Könyörgöm, PROFIK!!!!

Most pedig a média, illetve az iraki - vagy amerikai - hatóságok el akarják hitetni velünk, hogy ezek a profik megijedtek egy támadástól és vadul, elborult elmével tüzeltek mindenre ami mozgott. Kötve hiszem. Azt már inkább elképzelhetőnek tartom, hogy kreáltak egy bűnbakot, hogy az irakiak megnyugodjanak és így Amerika tovább szipolyozhassa az olajmezőket.

Mert mint tudjuk ez a háború valóban csak erről és ezért szól!

   

Címkék: énblog vélemény politika én gondolatébresztő megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://tapa.blog.hu/api/trackback/id/tr68173089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása